ZOETE AARDAPPEL OFTEWEL BATAAT , UIT DE OVEN

Oma’s vriendin Lucie heeft in haar werkzame leven in zowat alle Franstalige gebieden ter wereld gewoond , eerst met haar ouders die in het onderwijs werkzaam waren , en later als tolk , journalist en zelfs consul.
In de tijd dat zij een betrekking had in Frans-Polynesie werd daar een nieuwe middelbare school gebouwd ; de grote trots van het stadje.
En toen kwam de grote dag van de opening van het nieuwe schooljaar in het splinternieuwe gebouw en alle hoge pieten die het eiland rijk was waren opgetrommeld voor de grote ceremonie.
Er volgde een rondleiding door het gebouw en de leerlingen zongen de Marseillaise op het schoolplein.
Maar aan het eind van de plichtplegingen en voordat de officieele lunch ging plaatsvinden wilden enkele dames , waaronder Lucie , zich even opfrissen en vroegen discreet naar de toiletten .
ENNNN waar niemand aan gedacht noch op gelet had : in het hele gebouw waren geen toiletten voorzien.
FOUTJE.
Nu was het niet zo dat de leerlingen vrij zouden krijgen totdat dit groot gebrek twee weken later alsnog zou zijn opgelost , want de directie had hiervoor een zeer creatieve oplossing : de meisjes moesten hun behoeftes doen aan de rechterzijde van het schoolplein in de bosjes en de jongens links.

Lucie die een zeer begenadigd kokkin is heeft van al haar buitenlanden hele aangename recepten meegebracht en daar is dit er een van , uit de tijd dat Oma nog nooit van een Bataat had gehoord.

bataten geroosterd

1 Grote langwerpige Zoete Aardappel per persoon , schillen en in schijven snijden van een kleine centimeter dik.
De schijven bestrijken met dikkere Geitenkaas , b.v. de rondjes van Chevroux.
Daarop versgeknipte Tijm, Rozemarijn en Peterselie.
Een draai uit de molen van Fair-Trade : Zeezout-Chilipeper- Citrusmix.
In een op 180′ voorverwarmde oven 30 minuten bakken.

bataten (2)

Vandaag hadden wij er een Omelet aux Cepes bij , maar het smaakt ook zeker goed bij Karbonaadjes of ander gegrild vlees van de BBQ.

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten