YASA van CARO

Dit heerlijke recept heb ik te danken aan mijn stiefzusje ; zij heeft een heel aardige Senegalese vriendin , Caro , die het heeft doorgegeven , waarvoor mijn dank .
We hebben het nu diverse keren gegeten en het is heel erg lekker , buitengewoon simpel , en vriendelijk voor je budget .

Begin met het maken van het Senegalese Prutje … het geheime ingredieent van de Senegalese keuken .

Maak het prutje in de keuken machine : met Bruine Suiker , Gember , Peterselie en Madame Jeanette Pepers [ facultatief ],
dit is het geheime Senegalese prutje en gaat overal in , ook bij de Yasa, maar hoeft niet als je het niet te pikant wilt maken in verband met de kinderen .

Maak ook een Marinade : met Olie, Maggi , Mosterd , Limoen , Knoflook , Peper , Zout en Kurkuma .

Smeer Kippenbouten naar hoeveelheid in met , eventueel het prutje , en in elk geval de marinade .

yasakip in de marinade

In een blik in de voorverwarmde oven plaatsen op 180 ‘ en laten garen tot bruin … ongeveer 1 1/2 uur ; wel goed in de gaten houden en eventueel afdekken met alu-folie als ze te bruin worden .
Intussen snijd je per persoon een grote Ui , een teen Knoflook en een Winterwortel aan schijven , flink Mosterd , Peper , Zout , enkele kleine Maggi blokjes , Laurierbladen en Peterselie.

yasa saus

Daarna maak je de saus :
De Ui gesneden in dunne plakjes smoren en vooral niet bruin laten worden…Limoensap plus Wortel in schijven erbij….Mosterd twee flinke eetlepels ..veel dus….
Peper , Zout en enkele Laurierblaadjes langzaam sudderen in Olie tot alles zacht is , ook ongeveer een a 1 1/2 uur …
Groene Olijven uit blik met wat aanhangend nat toevoegen en klaar .

We eten er Rijst bij ..

yasa op het bord

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten