SALADE MET ECRIVISSES

IMG_2411

Tijdens de grote familievakantie gaan we dagelijks naar ons geheime strandje waarvan ik de naam noch de ligging verklap omdat het er al razend druk is en men tevoren moet reserveren .
Moet gezegd dat het een unieke locatie is waar je je op een tropisch eiland waant .
Soms lunchen we daar en anders vertrekken we om een uur of twee en dan liggen onze vaste matrasjes al opgesteld… we huren ze voor een maand .
Gisteren lunchten we daar en daarna gingen de dames [ 5 stuks ] naar de bedjes terwijl de heren achterbleven om nog koffie en een afzakkertje te nemen , en wel in gezelschap van Oma die de gezamenlijke spullen in de gaten houd en een boek leest op de E reader .
Rond half zes breken we weer op om voor de grote drukte thuis te komen .
En toen : grote consternatie want Meme [oudoma ] was haar horloge kwijt… Alle hulptroepen werden ingeschakeld , zelfs de kok met een metaaldetector en de strandhulp met een schop… alles werd omgespit en uit geharkt… maar geen horloge..
Tant-pis… oftewel jammer maar helaas , en de thuisreis werd aanvaard . Meme zat achterin de auto , borstelde het zand van haar voeten en trok haar schoentjes aan . Zich nog nergens van bewust zei ze…ik moet eens naar de schoenmaker want ik denk dat de binnenzool los zit.. haar dochter , onze vriendin Claude nam de schoen over om de zool er alvast uit te trekken , en Voila !!!!! het horloge kwam tevoorschijn…Arme Meme.. we hebben haar de hele avond voor de gek gehouden .
Hoewel ik eigenlijk geen keukendienst had werd mij toch verzocht een kleinigheidje als voorgerecht te prepareren ; zoiets als een zeer lichte salade , aangezien we die middag op het strand ook al hadden gebuffeld .
Zo kreeg ik het idee om een salade te maken waarvoor ik het recept van onze uit Tunesie afkomstige tandarts heb ontfutseld , hij is een genie in de keuken sinds hij met pensioen is .

IMG_2419

Een grote roze Pomelo of twee roze Grapefruits afpellen en ontvliezen , de stuken in twee snijden .
Twee Avocado’s in royale blokken snijden evenals de inhoud van een blik Palmharten .
Zwarte Olijven ontpitten , Mintblaadjes fijnscheuren , een beetje Koriander knippen ,
de zeste en het sap van een Limoentje toevoegen , Peper en Zout uit de Fairtrade molen en een ietsje pietsje Ras al Hanut .
Alles met schone handen door elkaar husselen met een beetje Olijfolie en gepelde Ecrivisses .
Afdekken met huishoudfolie en minimaal een uur in laten trekken in de koelkast .
Zeer Koel serveren .

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten