ROZEMARIJNLIKEUR EN TIJMLIKEUR

IMG_4736

IMG_5066

Sinds enige tijd hebben wij een nieuwe buurman : President X van de grootste republiek van Europa.
Natuurlijk resideren wij onderaan de berg waarvan de top in zijn bezit is gekomen.Af en toe is er wat reuring in de vorm van twee groene helicopters maar verder is het een rustige buur die wij niet te zien krijgen.
Zijn chateau  echter  met een dertien meter brede oprijlaan is voor iedereen goed zichtbaar en het staat de goegemeente vrij om langs de hekken te wandelen en al dat fraais te aanschouwen; en zodoende gaat Oma geregeld een kijkje nemen met haar nieuwsgierige gasten.  
Het  was vroeg in februari, maar boven op de berg was de rozemarijn al in volle bloei[nog niet bij oma].
Een tuinman had de toegangspoort openstaan en Oma trok de stoute schoenen aan: Uw baas is er toch niet, dus zou ik een beetje rozemarijn mogen plukken om mijn befaamde rozemarijnlikeur  te maken? De tuinman, direct enthousiast vertelde over het recept van zijn moeder en wenste wel het recept van Oma om aan zijn moeder door te geven.
Dus bij deze:

IMG_4738

Een beker Suiker, een beker sterke drank bv Wodka en een beker wilde  Rozemarijn/Tijm of Oregano in een fles doen en een maand voor een zonnig keukenraam zetten en elke dag even omschudden.
Na die maand de fles aanvullen met de rest van de Wodka en nog twee maanden donker zetten. daarna is de likeur op dronk.
Naarmate hij langer staat en stroperiger wordt, wordt hij steeds lekkerder; heerlijk als digestief of bij maagpijn en keelpijn.

Leave a Reply

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten