QUINOA SALADE ALS VERVANGER ZONDER GLUTEN VOOR TABOULE

DSCF4586

De vrouw van Oma’s aangewaaide neef , die door haar werkzaamheden voor de wereldtafeltennisbond niet aan alle vakantie geneugten kan deelnemen , is chauvinistisch en niet zo’n klein beetje ook…..
We laten haar maar kletsen en om de sfeer niet te drukken geven we haar dus altijd gelijk .
Totdat zij het een paar maanden geleden wel heel bont maakte .
Op het BFM journaal en de volgende dag in de krant werd gewag gemaakt van het feit dat de Fransen op Culinair gebied van de eerste plaats waren gestoten en dan nog wel door de Hollanders……
Het stond er zwart op wit en niet door een Nederlandse journalist geschreven , dus….. Oma besloot dit bericht aan haar neef door te mailen via zijn vrouw aangezien hij de internetkunsten in het geheel niet machtig is . Hij is namelijk wel over de streep wat betreft de Nederlandse [ althans Oma's kookkunsten ] .
Jullie raden het al …. binnen een half uur had ik bericht vanuit Tokio , zo belangrijk was dit voor haar .
DIT BERICHT IS TRUCAGE EN IS PERTINENT ONJUIST….. vertaald vanuit het Frans door Oma .
Enfin , dit jaar heeft ze maar liefst drie weken opgenomen en eet ook zij natuurlijk elke dag mee met de diverse vrienden die keukendienst hebben .
Hoeft geen betoog dat zij zelf niet kan koken en daartoe nog nooit een poging heeft ondernomen .
ENNNN ze smikkelt er flink van ondanks dat ze zgn . aan de lijn doet en is ze ook nog goed voor een fles Champagne per avond wat de volgende dag moet worden vereffend middels buikspieroefeningen op de muziek van Madonna en Britny Spears [ 60 jr . ]
Toen Oma deze week toch eens subtiel opmerkte dat ze zich het eten van een Hollandse wel heel goed liet smaken en haar complimenten altijd welgemeend zijn [ anders zegt ze ronduit wat er niet goed is ] antwoordde ze volmondig dat de zaken bij ons toch heel anders liggen omdat wij zoveel van de Fransen geleerd hebben op culinair gebied dat wij ons als echte Fransen mogen beschouwen.
Het is ook maar hoe je er tegen aankijkt nietwaar……
Opa en Oma hebben zich s’avonds in bed slap gelachen .
En aangezien onze vriendin dol is op Taboule , maar dan uit een pakje uit de supermarkt waar je heet water op gooit
[ Quel Horreur ] heb ik daar gisteren een glutenvrije variant op gemaakt met Quinoa: ENNNN de schaal was schoon op , zoals alles als de familie komt eten en je kunt van mij aannemen dat ik weeshuis hoeveelheden maak omdat ik niet de geschiedenis in wil gaan als zuunige Hollander.

Het recept :
Eerst kook ik de Quinoa naar behoefte .
Daarbij doe ik navolgende ingredienten terwijl de Quinoa nog warm is zodat de smaken goed worden opgenomen en zet de bak dan een middag in de koeling .
Een hele Limoen met schil en al , fijngehakt in de Foodprocessor.
Een fijngehakte Rode Ui .
Een fijngesneden Venkelknolletje .
Een fijngesneden halve Granny Smith Appel .
Acht fijngehakte Walnoten .
Een handjevol Rozijnen .
Vers gehakte Mint , Koriander en Sprietjes naar smaak .
Zwarte Peper en Zout uit de Fairtrade molen .
Ras al Hanut poeder , Gemberpoeder en Komijn .
Dan door elkaar husselen met het sap van een halve uitgeperste Citroen en een beetje goede Olijfolie , echt een beetje !

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten