PROVENCAALSE TOMATENTAART

De Franse familie is vandaag even veranderlijk als het weer . Wolken , zon , regendruppels en wind komen in steeds veranderende volgorde voorbij en zo ook de telefoontjes en Apps van de familie .
Blij dat ik geen keukendienst heb en heerlijk met mijn laptop onder de luifel geniet ik van een vrije , koele en zorgeloze dag .
Of…. ik kan beter zeggen : genoot…. want ik heb al diverse tegenstrijdige berichtjes gehad al naar gelang zon en regen…vanavond bij hen , zoals afgesproken , na een paar druppels : van gedachten veranderd ; toch maar bij ons.. wij hebben een waterdichte luifel… de zon komt weer door : nee nee , toch weer bij hen… oei .. er wordt onweer voorspeld ; toch maar weer bij ons ; kunnen we eventueel nog in de keuken.. want zij hebben naar goed Frans gebruik matrassen door de hele hut liggen en een open keuken.
Enfin , ik bereid me maar vast voor en ga een Tomatentaart bakken voor het apero .

IMG_2489

Sinds ik bij Grand- Frais glutenvrij bladerdeeg vind staan de Provencaalse taarten hier weer regelmatig op de tuintafel en ik moet zeggen : die bodems zijn in een woord geweldig , flinterdun en heel knapperig ; een blijvertje .
Dan heb ik in tenminste iets lekkers in het geval dat de vrouw des huizes bij hen , die niet bepaald beschikt over keukenkwaliteiten , voor de zoveelste keer deze week aankomt met Tomaten en Nep Mozzarella en dan ook nog zonder Basilicum..ik ken weinig Francaises die fatsoenlijk kunnen koken en jonger zijn dan ik .
Dus dat sprookje moet maar eens de wereld uit .
Ze shoppen in het Grand Surface = mega supermarkt , en kopen alles kant en klaar bereid dan wel voorverpakt wat voor een allergie patient ernstige gevolgen kan hebben .
Evenals kant en klare toetjes .
Gelukkig heb ik gisteren van de Eierdooiers die over waren van de Pavlova , heerlijk Banketbakkersroom gemaakt , in Creme Brulee bakjes gedaan en wat vanavond met een gegrild Suikerkorstje een fabuleus nagerecht gaat opleveren .
Een echte Oma is niet voor een gat te vangen ..wel jammer van mijn vrije middag…

Tomatentaart van buurvrouw Nicole

Een Bladerdeeg bodem inprikken en insmeren met Dragon mosterd.

IMG_2495

Ik werk altijd van uit het midden en verdeel met de bolle kant van een paplepel.

IMG_2498

Bestrooien met flink veel vers geraspte Parmezan en weer verdelen met de paplepel.
Daarop in heel dunne schijven gesneden halve Tomaten en gesnipperde Sjalotjes.
Kruiden met Peper en Zeezout uit de molen en Provencaalse kruiden, liefst vers.

IMG_2501

Ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180ג€². Let op , ovens kunnen verschillen.
Bij het opdienen Olijfolie erover sprenkelen en in hapklare punten snijden.

IMG_2505

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten