PREI GEGRATINEERD MET BROUSSE DE CHEVRE

Oma had ooit een vriendin die van de damesliefde was maar wel graag kinderen wilde . Op een goede of liever kwade dag bleef ze hangen aan een heer die van de herenliefde was en ook graag kinderen wilde ….. dus boze tongen die beweren dat liefde voor het eigen geslacht niet te genezen is hebben grotendeels gelijk , maar met wederzijdse instemming is er toch een mouw aan te passen en past op ieder POTJE een dekseltje .
De kinderen geboren konden ze maar moeilijk van huis want alleen familie in Frankrijk.. dus werden we wel eens op een maal genood .
Dat was eerder een bezoeking dan een culinair festijn ; onbegrijpelijk met wederzijdse Franse voorouders .
Alles wat op tafel kwam werd maandelijks thuisbezorgd door een diepvries bedrijf wat op geen enkele wijze te vergelijken is met het Franse PICARD . Niet dat ik daar ooit kom maar dit terzijde… in de 20 jaar dat ik hier op 3 km afstand van Picard woon ben ik er nog nooit binnen geweest .
Het voorgerecht , kennelijk het lievelingetje van meneer , werd door hem zelf bereid en uit niets bleek dat zijn moeder een elegante Parisienne was ; namelijk rauwe Prei in stukken van ongeveer 10 cm. met een nogal zure Azijn dressing erbij . Afgrijselijk en het ergste is dat dit het enige voorgerecht scheen te zijn wat hij zelf kon maken . Mevrouw wist alleen hoe de magnetron werkte .
Met een dusdanig cultuurverschil is de vriendschap doodgebloed….
Wij zijn dol op Prei , maar dan anders …

IMG_5265

Prei in stukken van 10 cm en goed wassen. 5 Minuten voorkoken in ruim water met Zout en Bicarbonaat .
Heel goed laten uitlekken en in een oven vaste schaal schikken.
Verdeel er een mengsel over wat je hebt gemaakt van :
Een half bakje Brousse de Chevre = 200 gr.
Twee losgeklopte Eieren en een scheut Room
Een gehakt Sjalotje , Verse Tijm , Foelie , Zout en Peper .
Zet 25 min. in de oven , voorverwarmd op 180″ en daarna even onder de grill .

We aten dit met Puree en gebakken Kabeljauw moot .

IMG_5270

Van het goed gewassen Prei afval heb ik Bouillon getrokken om Vichysoisse mee te maken ; die heb ik gebonden met het restant Aardappelpuree en het restje Prei schotel.

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten