PISSALADIERE

Toen wij hier pas ons vakantie optrekje hadden in het zuiden hadden wij heel erg aardige buren waarmee wij zeer vriendschappelijke banden onderhielden , bijna on-Frans.
Wij deelden de krant en kwamen vaak bij elkaar over de vloer en zeker ook om samen te eten , meestal met andere dorpsgenoten erbij, wat enorm heeft meegewerkt aan onze integratie.
Buurmanג€™s biologische winkel was tegenover de kroeg en daar troffen we elkaar ook al bijna elke dag want hij hoefde maar over te steken als er een klant binnenging.
Buurvrouw Nicole was meestal thuis want door een chronisch open been kon zij bijna niet lopen.
Dus op een erg zonnige dag zat Nicole op een bankje voor haar huis in de schaduw toen een afgrijselijk gekrijs klonk vanuit haar richting: ANSE ANSE [ HANS HANS ].
Opa was met een klusje bezig dus Oma Frankrijk rende erheen om naar later bleek , buurvrouw te ontzetten.
UN SERPENT UN SERPENT , er zat dus een levensgrote lichtgroene slang onder haar bankje en ook Oma , toen nog geheel niet gehinderd door mediterrane biologische kennis, schrok zich wild.
Une pelle ,une pelle ,schreeuwde Nicole; dus terug om een schop te halen om weet ik wat mee te doen aangezien het reptiel opscheppen mij geen optie leek.
Nu zullen al mijn volgers mij wel een zeer wreed wezen vinden maar op dat moment zag Oma toch geen andere uitweg dan de slang met de schop in moten te hakken teneinde de hysterie van Nicole te stoppen en eerlijk is eerlijk , ik was er niet ook niet gerust op.
Eind goed al goed , alleen Opa was een beetje taai over zoveel dierenleed , maar ook hij had geen betere oplossing aangedragen noch hulp verleend.
Toen was het onderhand tijd voor het wel zeer verdiende apero wat wij vaak met de buren nuttigden.
Nicole had meestal een lekkere Provencaalse taart bij het apero en het recept van deze Pissaladiere heb ik van haar gekregen.
Helaas is zij ons een jaar of zes geleden komen te ontvallen nadat ze terug verhuisd waren naar de Auvergne.
Nu is hun zoon onze buurman.

pissaladiere

Pissaladiere:

2 Rode Uien en een Sjalot in ringen licht aan fruiten in een drup Olijfolie, bestrooid met zoete Rode Peper.
Oma zet dat 1 minuut in de magnetron.
Een Bladerdeeg bodem inprikken en besmeren met een dun laagje Zwarte Olijven tapenade gemengd met een beetje Ansjovispasta.
De zacht gefruite Uien erop verdelen en Peper uit de molen
Ansjovisfilets in graat vorm daarop decoreren en daartussen Zwarte Olijven.
35 minuten in de voorverwarmde oven.

.Oventijd kan varieeren; elke oven is anders.

Leave a Reply

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten