PIADINE

PIADINE

Het is al meer als een week boven de 30 graden en dat blijft voorlopig ook zo als ik de weersverwachting voor de komende twee weken mag geloven… Daar moet de maaltijd dus aan aangepast worden , hetgeen betekent : veel Salades en eenvoudige Pasta’s of iets Vissigs .
Gezien de glutenallergie valt er ook een en ander af , zoals Pizza’s en Quiches , tenzij ik zelf aan het kneden sla ; beslist niet aan te raden met 34 gr.
In april zijn we tien dagen in Italie geweest en natuurlijk met een hele lading Italiaanse producten teruggekomen . Literpot gezouten Ansjovis in olie a raison van 7,50 E., dolle koop : doe er maar drie , mega stuk Parmezan 8 euro zoveel , alle denkbare Pasta soorten , want in de Italiaanse keuken heeft elke Pasta zijn eigen saus.
Glutenvrije koekjes te kust en te keur alsook Meel en Paneermeel… Voorlopig kan ik alle recepten van mijn Italiaanse vriendinnen bereiden .
IMG_2245

Ik heb ook twee pakjes Piadine gekocht , een soort plat Brood dat het midden houdt tussen een Pannenkoek en een Taco [ kant en klaar , foei Oma ] Glutenvrij , om het eerst even te proberen en het gemak als er iemand komt binnenvallen voor een Apero .
Het recept heb ik ook van mijn vriendin gekregen alhoewel vandaag de pakjes zijn aangesproken , daar de houdbaarheidsdatum al enige dagen verstreken is . We hebben er niets aan over gehouden .

Glutenvrij kant en klaar kopen of zelf maken :
5oo gr. glutenvrij MEHL van SCHAR .
50cl lauw Water , 50 cl. Witte Wijn, 25 cl. melk en twee eetlepels Creme Fraiche – bij al mijn glutenvrije baksels doe ik Creme -Fraiche voor de elasticiteit .
3 volle lepels Olijfolie .
Theelepel Zout .

Goed kneden en een uur in een vochtige theedoek laten rusten .
Hoopjes maken ter grootte van een golfbal .
uitrollen tot een soort platte pizzabodems met de doorsnee van een dessertbord .
Aan beide kanten c.a.4 minuten bakken in een matig hete koekenpan [ anti aanbak ]
Nog warm verwerken , en daarvoor zijn verschillende mogelijkheden : twee op elkaar met de vulling ertussen , dubbelslaan en in stukken serveren of oprollen met de vulling erin .
Bedekken of vullen :
IMG_2249

Traditioneel : plak Gekookte Ham- bergje Ricotta – schijfjes Tomaat- Basilicum, Platte Peterselie , gesnipperd Sjalotje en Bieslook- Sla of Rucola .
Kruiden met een draai uit de Fairtrade molen : Peper/Zout/ Provencaalse kruiden .

IMG_2251

Een tweede Piadina er op leggen en in punten of middendoor snijden .

IMG_2256

Gezond : plakjes Mozzarella , Sla of Rucola , doorgesneden Artisjokken , Kappers en Zongedroogde Tomaat aan sliertjes .
In dit geval en speciaal voor Opa : Hotsaus , maar dat hoort er natuurlijk niet echt bij… ik zou gaan voor een dik
Pestosausje .

IMG_2259

Oprollen als een Wrap .

IMG_2270

Pittig : Als een soort Pissaladiere : Een Rode en een Gele ui in dunne schijfjes met wat Provencaalse kruiden ,Peper en Olijfolie

IMG_2274

3 minuten in de magnetron . Intussen de Piadina besmeren met Ansjovispasta . Het Uienmengsel erop en flink wat Kappers en
Olijven erover verdelen . Dan royaal beleggen met Ansjovisfilets .
Dubbelslaan en doormidden snijden .

IMG_2277

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten