PETITS FARCIS A LA NICOISE

petit farci

Met het ouder worden komen ook de kwaaltjes, en om toch zoveel mogelijk deel te blijven nemen aan de gezellige Apero’s Dinatoire moet er soms wat geimproviseerd worden om met geringe inspanning toch een verzorgde hap op tafel te krijgen zonder te vervallen in allerlei kant en klaar producten uit de supermarkt : “quel horreur”.
Bovendien met glutenallergie is het niet eenvoudig in Frankrijk om iets te vinden op dat gebied.
Dus geveld door enkele wervelinzakkingen met de bijbehorende pijn was het noodzakelijk om voor de verplichtte retour [als men ergens is uitgenodigd ben je daarna aan de beurt om zelf uit te nodigen, dit heet de retour], een simpele plat te bereiden.
Dus werd het Petits Farcis a la facon Nicoise, nagenoeg helemaal zittend aan de keukentafel voor te bereiden en de oven doet de rest.

Het recept:

Uitgeholde Tomaatjes, Rode of Witte Uien, Kleine Paprika’s en halve Bolcourgette vullen met een mengsel van zacht gesmoorde Spekblokjes, fijngesneden gekookte Ham en verder Runder gehakt ,twee tenen Knoflook, Provencaalse Kruiden, veel Parmezan, twee Eieren,Peper, Zout, een beetje Nootmuscaat , een lik Mosterd, wat Ansjovispuree een beetje Ketchup en de fijngesneden inhoud van de Groente.

DSCF4261 (2)

Zeer goed kneden met [evt glutenvrij] Paneermeel en hiermee de groente vullen.
De dekseltjes van de groente er weer opleggen en op een bakblik met bakpapier 30 min in de oven op 180″.
Daarna kun je ze nog even warm houden op 60 ‘,bedekt met alufolie waarin gaatjes geprikt.

IMG_2447

We eten het met Mesclun en Rijst of Tagliatelle .

IMG_2471

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten