NANCY’S KABELJAUW UIT DE OVEN

Ik ben een brokkenpiloot van de ergste soort en kan zo snel niet bedenken wat ik in mijn leven al niet gebroken of verwond heb . Die akkefietjes overkomen me gewoon zonder dat ik me ergens van bewust ben maar het is meer dan mogelijk dat ik nooit zoiets zie aankomen , zonder erg …zeggen ze in Brabant ; mijn ex zei dat vroeger ook al .
Zoals de dag dat mijn stiefzusje mijn leven redde – zo erg is en was het met mij . Zal wel nooit meer over gaan…
Samen met schat ging ik elk voorjaar met onze kampeerbus 6 weken naar Frankrijk en dat bewuste jaar had ik beloofd dat mijn stiefzusje intussen in mijn auto kon rijden . Wij woonden aan een heel drukke uitvalsweg in Eindhoven waar het verkeer richting Maastricht dag en nacht voorbij raasde .
Ik had haar afgehaald bij een vriendje en omdat parkeren bij ons ook heel problematisch was parkeerde ik even aan de overkant bij een winkel .
Uitgestapt overhandigde ik haar de sleutels en liep zo de weg op , in gedachten verzonken… de tegenwoordigheid van geest waardoor mijn stiefzusje mij aan mijn kleren terugtrok zorgde ervoor dat ze in feite mijn leven heeft gered ; ik ben haar eeuwig dankbaar , dat spreekt voor zich .
Wanneer we terug in Nederland zijn organiseren we altijd een etentje waarbij we meestal samen koken voor de familie . Niet alleen mijn leven maar ook enkele heerlijke en eenvoudige recepten heb ik aan haar te danken , zoals deze verrukkelijke ovenschotel met Kabeljauw .

IMG_5368 (2)

Wortels 8 min voorgaren in de Topf in de magnetron ; 5 minuten blancheren in kokend water kan ook .
Smeer een ovenschaal in met Boter – schik daarin over de lengte gehalveerde Wortels – Tomaten in stukken – Zeste van Citroen – Knoflook – Dille – Kabeljauw – Peper , Zout en Groene kruiden uit de Fairtrade molen .
Dan weer Wortel – Tomaat – Zeste- Knoflook en Dille .
Bedekken met flinke klonten boter en 20 min. garen in de voorverwarmde oven op 180′

IMG_5359

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten