LIMONCELLO

Oma’s Limoncello is al jarenlang de favoriete Pousse-Cafe van alle vrienden en ruilobject voor olijfolie of andere zaken zoals glutenvrije levensmiddelen die de Italiaanse vriendinnen graag meebrengen in ruil voor een flesje.
Ook altijd uitermate welkom als presentje,en omdat onze bomen en ook die van vriendinnen ,die geen hobby hebben in het zelf bereiden van lekkere zaken die door het keeltje fietsen,zeer veel vruchten dragen is Oma al vele jaren in staat om een aanzienlijke voorraad flessen te vervaardigen .
Tot er een kink in de kabel kwam, nu ongeveer vier jaar geleden.
Een nieuwe belastingverordening verbood het aan apothekers om nog langer alcohol  van 90′ te verkopen aan particulieren.
Met de handen in het haar en na een nachtje slapen bedacht Oma om dan het recept maar aan te passen met Wodka van 40″ , omdat ook Wodka geen bijsmaak heeft.
De Citroenen zijn gewoonlijk het best in de kerstvakantie ,juist de tijd dat Oma zeer geoccupeerd is in de keuken en zo werd Opa op pad gestuurd om bij Lidl elf flessen Wodka aan te schaffen.
In de uiteraard flinke rij bij de kassa werd Opa dus aangesproken door een toch wat bezorgde dame die opmerkte dat hij toch wel wat erg dorstig was en hij rond de kerst misschien wat levensmoe was geworden, waarop hij zich haastte uit te leggen dat de flessen voor de Limoncelloproductie van zijn vrouw bedoeld waren .
De hele rij begon te roezemoezen en de dame zei meewarig : ja ja meneer dat zeggen ze allemaal.
Het is overbodig te zeggen dat Opa woedend thuis kwam en de rest van de dag radiostilte.
Gelukkig sinds twee jaar een apotheker gevonden waarvan ik het adres niet verklap,maar ik heb vernomen dat er meer zijn, die wel de benodigde alcohol kan leveren , natuurlijk in ruil voor Limoncello.
Het hoeft verder geen uitleg dat dit soort apotheker ouderwets is en woonachtig au bout du trou du…… vul de rest zelf maar in.

Hier volgen de twee recepten:0010 grove wintercitroen

limoncello originale 0010 preparatie limoncello

Zes onbespoten Citroenen met dikke schil goed wassen en heel dun schillen.
In een bokaal of fles met wijde hals doen en vijftig cl Alcohol 90′ erbij.
Dan 21 dagen voor een zonnig raam zetten en elke dag omschudden.
Daarna 1 fles droge Witte Wijn en anderhalve fles Water opkoken met een half pak Suiker tot het wat geleert.
Intussen de inhoud van de fles zeven en daarna de warme vloeistof bij de Citroenalcohol gieten, dan warm in flessen doen en nog ongeveer 40 dagen donker zetten.
Hoe langer hij staat des te lekkerder hij wordt.
Moet ijskoud gedronken worden dus de aangebroken fles in het vriesvak van de koelkast bewaren. 0004 limoncello

Limoncello basis Wodka

In plaats van 50cl Alcohol neem een liter Wodka en de rest  van het recept volgen .
De Limoncello is dan iets minder sterk maar ook heel lekker.

Leave a Reply

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten