ITALIAANS ABRIKOZEN TOETJE

Oma is niet speciaal thuis in de Italiaanse keuken.. de naam Oma Frankrijk komt dan ook niet uit de lucht vallen . Italiaanse recepten komen dus van mijn Italiaanse Kaffee-Klatsch vriendinnen of van mijn Nederlandse vriendin die in Italie woont .
Het grote voordeel van de recepten van de Italiaanse Mama’s is dat alles vers is en in no time op tafel staat zonder dat er blikjes of potjes aan te pas hoeven te komen .
Vanzelfsprekend heeft Oma altijd wel wat blikwerk achter de hand voor het onvoorziene , en dat onvoorziene zijn dus de Apero bezoekers die in het zomerseizoen nogal eens onverwacht aan komen waaien en dan na de nodige roseetjes blijven hangen .
En dan kan ik in een half uurtje onder het borrelen door een fatsoenlijk maal op de tuintafel presenteren met ingredienten die ik altijd in huis heb .
De aperohapjes dienen als voorgerecht en als hoofdgerecht maak ik een zeer snelle pasta met gedroogde Paddenstoelen en / of verse Champignons met Parmezan en een Truffel die ik onder Olie bewaar in de koelkast . Voor het recept : kijk even in de zijbalk : Penne met Paddenstoelen.

blog 137

Daarna komt dan het verpletterende toetje hetgeen in 5 minuten klaar is ; het recept is van Tante Josje uit Mombarocchio

.IMG_2235

Amaretto ja , altijd in huis .

IMG_2232

Evenals Creme Fraiche en Mascarpone .
Geschaafde Amandelen en de pot Vanillesuiker staan bij de bakingredienten .
Een Franse Cake : Quattre Quart meestal ook want daar is Opa dol op . Als ik tijd genoeg heb bak ik die zelf glutenvrij .

IMG_2228

Blik Abrikozen , of verse , en eigengemaakte Marmelade .

Nu komt het aan op assembleren:

Leg op elk bordje twee plakken Cake en besprenkel die ruim met Amaretto .
Besmeer met Abrikozenjam of Marmelade en leg op elke plak een halve Abrikoos [ uit blik ]
Vers geblancheerd als ik tijd genoeg heb .
Schep royaal een mengsel van Mascarpone- Creme Fraiche en Vanille suiker op de plakken .
Garneer met in de droge pan gegrilde Amandelsnippers….. met een miniglaasje amaretto erbij een delicatesse…

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten