GUACAMOLE

IMG_1787

Vakantie achter de rug en bij thuiskomst vind ik dan altijd nog wat verse etenswaren die mijn huis oppassers hebben achtergelaten en laat dat deze keer eens heel goed uitkomen….
We waren amper thuis en kregen vrienden op bezoek voor het welbekende Franse Apero , hetgeen in Spanje bekend is als Tapas en in Italie ook bestaat want daar krijg je als je op borreltijd op een terras neerstrijkt en iets alcoholisch bestelt ook een keur aan hapjes .
Overheerlijke Worsten en Kazen hadden we uit Italie meegebracht.. dus dat was geen punt .
Er lag een Avocado op de fruitschaal ; ik koop die nooit want ik vind er niets aan… maar weggooien is zonde dus bracht die me op het idee om nog eens een heel ouderwets hapje te maken : Guacamole…. al jaaaaaren niet meer gehad .
Daarom moest ik de grijze hersencellen weer eens aan het werk zetten want nergens te vinden in mijn kook cahiers .

1 Avocado had ik dus , 1 gehakte Rode Ui , 1 gehakte Sjalot , 1 koffielepel Kappers , 2 tenen Knoflook , snuf Zout , 1 halve uitgeperste Limoen uit de tuin…
Zongedroogde Tomaten uit een potje had ik ook in voorraad .
Kneep Harissa..is zeer geschikt om het Pepertje te vervangen.
En eveneens uit mijn tuin : Munt -Koriander en Peterselie..
Alles met staafmixer of vijzel fijnmaken en klaar is Kees .

Brood hadden we ook al niet in huis , maar wel een pak Aardappelkoekjes in de vriezer [ook niet van mij ] bracht uitkomst.. en meer dan dat want zonder gluten , dus ook geschikt voor mijzelf .

Nog een zak Chips erbij en het Apero was meer dan geslaagd ; drank hebben we namelijk altijd…

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten