FOIE GRAS

Foutje bedankt Opa !!!!

Ik heb vandaag de liefste Oma van de wereld uitgenodigd , Memee , omdat de hele familie vanavond elders verplichtingen had .
Haar lievelingskostje is Foie Gras , en ze eet ook heel graag soep .

IMG_2530

Oma besloot haar eens flink te verwennen en daarom moest Opa al bijtijds naar Grand Frais om een Foie Gras op de kop te tikken .
Behoorlijk goed geinstrueerd maar toch niet zeker van zijn zaak heeft hij in de winkel om raad gevraagd en kwam met een prachtig pakket thuis , chique verpakt in zwart met zilver .
Opa had niet op een paar dubbeltjes gekeken ,dus dat moest top de top zijn .
Het pakket in de koelkast en aan de keuken werkzaamheden begonnen . Ook al had ik eigenlijk geen keukendienst, ik kon Memee toch niet alleen bij de TV laten zitten .
Een Cake gebakken voor het Italiaanse toetje en Mascarpone creme gemaakt :

IMG_2520

Vijgencompote als begeleider van de Foie Gras , Tomaten / Paprikasoep had ik nog in de vriezer , Mesclun op ijswater gezet… en de zilveren eendenschaal gepoetst… ja ja
Om zeven uur zou Oma arriveren dus half zeven dacht ik de Foie Gras maar eens uit de verpakking te halen en alvast in zijn schaal op ijswater te leggen… en wat dacht je ??? CRU>>>> OFTEWEL RAUW…. Die moest dus nog gestoomd worden au bain marie in de oven , en dat duurt 40 minuten… en dan nog afkoelen.
Natuurlijk had ik dat pakket ook wel eerder kunnen bekijken en daarom kon ik Opa de schuld ook niet echt in de schoenen schuiven.. maar ik baalde wel.. geen tijd meer om te marineren , ook niet voor een zoutkorst en daarom snel in een ovenpotje gedrukt wat Muscat de Rivesaltes erover gegoten , kokend water in een bak en het hele spul in de oven geschoven op 120 ‘.

IMG_2525

Nog net tijd genoeg om de kleine vriezer in de keuken helemaal leeg te halen , alles naar de schuur getransporteerd in de grote vriezer.. en toen kwam Memee…
De oven deed zijn werk en de Champagne ook … vergezeld van Memee’s favoriete apero hapjes . Uiteraard lang geborreld en intussen ongeziens de ovenpot in de vriezer gezet om snel af te koelen…wel jammer van de kwaliteit maar ik had nu eenmaal geen keus .
Vooraf een bekertje soep van geroosterde Tomaten en dito Paprika’s

.IMG_2529

Alles op zijn elfendertigst …de tuintafel gedekt met leuke spulletjes en toen de inmiddels koude Foie Gras op zijn zilveren bedje geplaatst

.IMG_2535

Het heeft heerlijk gesmaakt , Memee heeft er niets van gemerkt en eerlijk gezegd proefde ik het verschil ook niet tussen snel of langzaam koelen..

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten