ECO WASSEN MET KLIMOP

IMG_6230

IMG_6234

Deze zeer bruikbare , ecologische en economische tip komt niet geheel van mijzelf .
Ik zag deze verleden week een keer voorbij komen op Face Book en kan hem nergens meer terug vinden ; ook niet op Google .
Dus beschrijf ik hier hoe ik gehandeld heb en het resultaat is werkelijk verbluffend .
Procter and Gamble kan wat mij betreft zijn toko wel sluiten…. meer dan genoeg klimop is mijn tuin en het aanpalende bos om de rest van mijn leven te wassen .
Klimop bevat namelijk in ruimere mate de stof saponine dan zeep .
Ga wel zorgvuldig te werk want gif en allergie liggen op de loer….

Ik heb een paar takken Klimop van de bomen getrokken ; gewapend met doktershandschoenen want Klimop is uiterst giftig . Daarna heb ik de bladeren met een oude schaar die ik vanaf nu apart houd , in reepjes geknipt omdat ik geen zin heb om steeds mijn keukenmachine te ontgiften en als Oma tijd genoeg heb .
De reepjes in een ecologisch katoenen tasje geknoopt en bij de deze keer WITTE WAS gedaan ; oude servetten , wit werkoverhemd van schat en allerlei wat groen zou mogen worden in geval van mislukking .
Daarna een flinke scheut huishoud Azijn erbij vanwege het gebrek aan ontkalker wat in de wasmiddelen zit .
Programma gedraaid op 60′ en verbluffend wit…. mijn kanten tafelkleed is nog nooit zo wit geweest en de Kurkuma vlekken van de bereiding van de Blauwe Hap zijn ook verdwenen terwijl die er na de vorige wasbeurt nog in zaten .
Het 20 jaar oude roest uit een wit linnen servet zit er nog in…. who cares…

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten