CREMA DI LIMONCELLO

Oma heeft enkele Citroenbomen in de tuin en zoals jullie al eens eerder hebben kunnen lezen ging de groei aanvankelijk zeer moeizaam .
Dit geldt niet enkel voor de Citroenen , maar alles wat Citrusfruit betreft in onze tuin ; en dat zijn dertien bomen en struiken in elke variatie .
Totdat een artikel in de tuinrubriek van de toch gerespecteerde regionale krant Var / Nice Matin mijn aandacht trok .
De bomen zouden enorm goed gedijen door bemesting met JA U LEEST HET GOED …. mannen urine : wat trouwens ook op zou gaan voor andere fruitbomen , rozenstruiken en moestuinen… al gaat dat laatste me iets te ver .
Enfin… dat ik deze tip toch serieus nam werd versterkt door de wetenschap dat bij ons in het boerengat vroeger de boeren ook in de moestuin gingen in plaats van het gemakje dat zich eveneens in de moestuin bevond .
Met een houten plee , en deur voorzien van een hartje…
Nadat het desbetreffende artikel nogal wat stof had doen opwaaien onder de lezers en er tal van vragen werden gesteld in de volgende twee edities [ waarop dan ook steeds geantwoord werd ] was Opa overtuigd van zijn nieuwe nevenfunctie als bemester en het moet gezegd : sedertdien groeien en bloeien onze bomen en struiken tegen de verdrukking in en geven een overvloed aan vruchten en het hele jaar door…
Vandaag geef ik het recept voor Crema di Limoncello ; een romige likeur op basis van gewone Limoncello , waarvan het recept op mijn blogsite te vinden is .

CREMA Di LIMONCELLO

likeurvoorraad (2)

Schil 6 onbespoten Citroenen dun af.

citroen voor limoncello

Doe ze in 50 cl Wodka of Fruitalcohol , zet 21 dagen voor het keukenraam en schud elke dag even om.

limoncello prepratie

Na 21 dagen , zeven boven een grote kom en intussen kook je 50 cl Gepasteuriseerde Melk en 50 cl Kookroom met een Vanillestokje.

Als dat een beetje is ingekookt [ op zachte pit tegen de kook aan ] doe je er 1/2 kilo Suiker bij en giet de hete massa op het gezeefde Citroen / Alcohol sap.

In de koelkast toch al snel een maand houdbaar en dan is hij zeker al op.

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten