BIETEN RADICCHIO SALADE

DSCF4522

Vandaag een eenvoudige salade in verband met de grote hitte die nu al een maand aanhoudt en waaraan geen eind lijkt te komen.
We moeten terug naar 2003 om een vergelijkbare zomer tegen te komen met alle nare gevolgen die daarbij komen zoals een verdubbeling van het aantal sterfgevallen en veel bosbranden .
Hopelijk hebben ze daar iets van geleerd want de voorzorgsmaatregels zijn indrukwekkend als iedereen zich daaraan houdt ;
Tant Mieux !!!
Dus eten we nu al weken nagenoeg geen echte warme maaltijd en varieer ik door het ontwikkelen en bereiden van eenvoudige salades .
Opa en Oma zijn beide dol op Bietjes , waarvan ik ook geregeld een Salade maak of een voorgerecht met Geitenkaas in Carpacccio vorm .
Echter voor een maaltijdsalade komt iets meer kijken en ik heb er een beetje aan geknutseld met het volgende resultaat :

Pluk een Radicchio Slakrop en spoel het blad af ; laat goed drogen.
Snijd een grote Biet in blokjes.
Twee grote Zoetzure Augurken eveneens.
Hak een Sjalot fijn.
Giet wat van het Augurkennat met de Dille en Mosterdzaadjes die erin zitten over de Bietjes.
Drapeer het Radicchioblad op een groot bord , schep er in het midden Bietenmengsel op en strooi er dan Fetablokken over.
Ik snijd en bewaar altijd Feta in een jampot waarin ook Tijm , Rozemarijn , Rode Peperkorrels en Gemalen Zwarte Peper op Olijfolie .

DSCF4532 (2)
En de aanhangende Olie is dan ook voldoende als tegenhanger van het zoetzuur .

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten