BANKETBAKKERSROOM EN BANKETBAKKERS BOTER

Tja , als je dan een Pavlova maakt blijf je met de Eierdooiers zitten en als je op dat moment geen verse Mayonaise of Advokaat nodig hebt , wat moet je dan ?
Aangezien het nog steeds familie vakantie is en Oma toch iets mee wil nemen ook al heb ik eens geen keukendienst , heb ik besloten om er deze keer maar alvast Banketbakkersroom van te maken en dan zie ik morgen wel waarvoor ik die ga gebruiken .

IMG_2433

50 gram Bloem glutenvrij van Schar
5 Eidooiers
2 lepels Creme Fraiche
500 ml Melk
75 gram Suiker
30 gram Vanillesuiker
Een kneepje vers Citroensap

Roer in een kom de gezeefde Bloem met Eidooiers tot een papje, voeg 1 of 2 eetlepels Creme Fraiche toe en roer dit rustig en goed door om klontjes te voorkomen.

IMG_2435

Breng de Melk in een steelpannetje aan de kook. Voeg dit beetje bij beetje toe aan het Eimengsel terwijl je goed blijft roeren.

IMG_2437

Doe het mengsel terug in het steelpannetje en breng aan de kook, blijf roeren. Je ziet dat het steeds wat dikker wordt.

Houd het mengsel 3 minuten zachtjes tegen de kook aan voordat je de Suiker en Vanillesuiker toevoegt.
Blijf goed roeren tot alle Suiker is opgenomen , en knijp er wat Citroensap in [ heel weinig ].
Zie je op dit moment toch nog veel klontjes in je Room?
Voeg dan voorzichtig en al kloppend nog wat Koude Melk toe of haal de Creme door een zeef .
Giet de room in een schaal of Creme Brulee bakjes en dek deze af met plastic folie, zo krijg je geen velletje op je Room.
Laat even afkoelen en plaats de schaal / bakjes dan in de koelkast om helemaal af te koelen voordat je het gaat gebruiken. Zo in de koelkast dikt de Room ook verder in.

IMG_2442

De Banketbakkersroom is op vele verschillende manieren te gebruiken. Voor Creme Brulee of in een Tarte Tropezienne / Savoyarde, Tompoesjes en Vruchtentaarten is deze Banketbakkersroom ook zeer geschikt ;bovendien kun je deze ook gebruiken om Zwitserse Room te maken voor al je gebak , dan voeg je een gelijke hoeveelheid stijfgeklopte Slagroom toe .

Klassieke Banketbakkers Boter , die veel steviger is maar ook zwaarder , maak je door Boter die op kamer temperatuur is in de keukenmachine te kneden en dan beetje voor beetje de Banketbakkersroom erdoor te mengen ..
Ideaal als tussenlaag bij taarten en om te buitenkant af te smeren voor de decoratie .

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten