BACON EMMENTHALER STICKS

baconsticks met emmenthaler (2)

Weer veel te veel ingekocht voor de kerstdagen…terwijl ik het zo goed geprogrammeerd had aangezien we de feestdagen slechts samen zouden doorbrengen .
Blijkbaar eet je toch niet meer als je normaal gesproken eten kunt , dus daarom zit ik sinds dinsdag weer met allerlei lekkere zaken die tegen of op de datum zijn wat weer de nodige creativiteit vereist .
Vanochtend eens even kritisch door de koelkasten gesnuffeld waarbij de voorraad door mij op datum werd gelegd om verwerkt te worden tot een fatsoenlijk maal..
Bacon…. pak was al een week open en hoewel in een zip-lock zakje leek het mij beter om daarmee maar te beginnen .
Een assortiment kazen die wel niet vlug bederven maar enkele dagen over de uiterste datum zijn kunnen ook beter snel verorberd worden . Deze combinatie heb ik al eens eerder benut en toevallig dat het me juist op tijd te binnen schoot om die Kaassticks nog eens te maken .
Gewoon bij de hoofdmaaltijd als vervanging voor een stukje vlees .
We aten er gebakken Aardappels bij , Broccoli voor mij en Bloemkool voor schat …… daarvan heb ik altijd zakjes in voorraad , die ik zelf invries .

Wikkel staafjes Emmenthal met een Salieblaadje en bestrooid met Gerookt Paprika Poeder in plakken Bacon en steek vast met een prikker.
Laat een scheutje Olie goed heet worden in de bakpan en bak de sticks snel om en om knapperig en goudbruin ; zorg dat ze niet uitlopen .

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten