ANSJOVISSAUS BIJ DE TONIJN

Enkele jaren geleden maakten Opa en Oma een lange trektocht door Spanje , waarbij wij het land van boven naar onder en links naar rechts hebben doorkruist .
Zo ongeveer midden in die trip wilden we de oversteek naar Tanger maken en daarvoor was alles al geregeld , hond ingeent en riad geboekt .
Echter….. de dag ervoor hebben we Gibraltar bezocht hetgeen ons de ogen opende met betrekking tot het toerisme , zelfs in het voorjaar .
Gibraltar is het allerergst wat ik in mijn leven qua toerisme heb meegemaakt , niet alleen wat betreft de drukte [erger dan Mont St. Michel en Rocamadour samen , en dat in het voorjaar ] maar ook de kwaliteit of de afwezigheid daarvan van het veelal brallende Engelse publiek .
Toen wij dan ook de volgende dag aankwamen in Tarifa om in te schepen en een gelijksoortige massa zagen staan besloten we stante pede om het hele avontuur af te gelasten .
Het denkbeeld om in die nauwe straatjes als sardientjes in een blikje tegen elkaar aan te schuifelen benauwde me ten zeerste ; ik ben toch al slecht te been .
Door dit plotselinge besluit hadden we tijd over om van een lekkere Spaanse lunch te gaan genieten .
Op het plein onder de bomen in de aanloop naar de boot is een beperkt aantal eethuisjes . Wij spreken geen van beide Spaans zodat de ambiance de doorslag ging geven . Op een terras zaten nogal wat mensen hetgeen ik als een goed teken beschouw ; ik koos dit in stilte vast uit . Het was een Visrestaurant en Opa houdt niet van onverwachte vissen waar graat in zit ..

IMG_2699

tonijnsteak

Ik hield me stil en stelde de aanpalende nering voor alhoewel daar niemand zat… Neeeee zei schat : dat hiernaast is toch veel gezelliger… gelijk had hij en in zijn enthousiasme hoorde hij niet dat ik vertelde dat het een Vis restaurant betrof .
Lekker geinstalleerd … apero’tje .. de kaart….: Ze hebben hier alleen maar vissen… Ja schat , dat zei ik toch….. Ja , maar God weet wat ik dan krijg….
De oplossing diende zich aan op het tafeltje naast ons ; twee borden werden neer gezet met grote dikke Steaks waarvan ik wist dat het rode tonijn moest zijn..
Uitgelegd dat hij dat zeker heel lekker ging vinden hebben we dat toen besteld , en werkelijk… sindsdien is Opa er dol op en eten we het vaak als de Rode Tonijn te krijgen is .
Roze laten we links liggen want die is erg droog . Als toetje Caramel Creme Brulee , en nergens in heel Spanje hebben we zo lekker gegeten .

Het recept zoals ik het maak:

In een platte bakpan met een ietsje pietsje Olijfolie smelt je langzaam en op lage temperatuur flink wat gezouten Ansjovis filets met enkele platgeslagen teentjes Knoflook en een stukje Citroenschil voor de smaak , dat kun je er later uit vissen .
Als het prakje goed gesmolten is schep je er Kappertjes naar smaak door .
Afmaken met een flinke kneep Citroen en een klont Boter .

IMG_2705

Serveer dit bovenop een KORT om en om gegrilde of gebakken Rode Tonijnsteak ingewreven met Citroen en bedekt met Provencaalse Kruiden , Zwarte Peper en Zout uit de molen .

IMG_2710

IMG_2716

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten