AARDAPPEL KOEKJES

img_3506

Mijn moeder was in tegenstelling tot haar moeder , mijn lievelings oma dus , helemaal niet zuinig en behoorlijk verwend door haar vader waarvan zij ongetwijfeld die eigenschap had geerfd .
Mijn opa’s moeder kwam uit het hartje van Amsterdam , op de Dam , niet direct een plek waar zuinigheid met de paplepel werd binnengegoten.
Oma daarentegen , uit een weesgezin met 9 kinderen en opgevoed door een lilliputter tanteke ,

tanteke
kon met niets nog van alles maken en dat was maar goed ook aangezien Opa met gulle hand voor zichzelf zorgde waarbij hij uit het oog verloor dat ook nog 6 kinderen moesten leren , eten en gekleed worden .

Ter illustratie : mijn vader kwam op een dag binnen en zei tegen mijn moeder : zeg Jeanne , heb jij die leuke gele vogeltjes gezien in de tuin achter die rode struiken ? Ze hebben wel heel scheve bekjes…… Moeder stomverbaasd … mee naar buiten… zijn ze zeker weggevlogen… ik zie niets . Kijk eens achter die struik dan zei mijn vader , en daar kwam de aap uit de mouw : er lag een stapeltje beschimmelde citroenen…. wij kinderen lage dubbel maar moeder kon er niet mee lachen en bovendien volgde er een standje om het feit dat ze niet zuinig was .
De eigenschap dat ik niets weggooi heb ik dus niet alleen van mijn lievelings oma maar ook van mijn vader terwijl zij natuurlijk geen bloedverwanten waren .

Geinspireerd door de Nasi ballen die ik een paar weken geleden maakte van het restje Nasi bedacht ik vanochtend dat ik zoiets ook wel kon doen met een restantje Tartiflette van eergisteren .
De Tartiflette zonder enig toegevoegd ingredient grof gemalen in de keuken robot .
Klaargezet : een bakje met [ glutenvrije ] Bloem en een met dito Paneermeel [ maak ik ook in de keuken robot van glutenvrije Crackers ] een derde bakje met een losgeklopt Ei .
Maak stevige schijven van de gemalen Tartiflette en wentel eerst door het Meel , dan door het Ei en tenslotte door het Paneermeel
Bakken in hete Olie [ vergeet de zijkanten niet ]

Heb je geen restje Tartiflette of bv. Pommes Dauphine , kijk dan even in de zijbalk voor het recept : Tartiflette van Mami Marcelle , voor de ingredienten .

img_3492

img_3499

img_3503

Comments are closed.

Search
Advertisement
Recente reacties
    Meest recente berichten